Inne på slutvarvet

Nu har vi gått in i sista delen av vårdhundsprojektet. Jag har varit hos Landskronas Stads vårdutvecklare för att hon skulle ta ställning till hur  vi skall utvärdera vårdhundsprojektet. Det kommer att gå ut enkäter till berörda enhetschefer, sjuksköterskor och hemvårdare. Vårdutvecklaren har också varit med vårdhundsteamet i praktiskt arbete. Hon kunde då bilda sig en uppfattning genom att se vad som händer i stunden och fånga upp vad brukarna tycker.

Jag kommer att skriva en rapport om mina erfarenheter. Jag har under projekttiden skrivit reflektioner längs vägen, vilket är bra att titta tillbaka på nu. Detta skall redovisas för politikerna i mitten av maj. Jag kommer att delge mina bloggläsare vad som händer nu när vi går in på sista varvet. Jag och Rasmus håller nu tummar och "tassar" för en fortsättning.

På bilden ser ni Rut Wickman och Rasmus (För er som inte minns är Rut viktig, hon var med när Rasmus övade för att bli vårdhund.)Besök på Linnegården i Stockholm.

Besök i Stokholm med Lärargruppen i Taktiprometoden. (Taktipro är en mjuk beröringsmassage utvecklad av Siv Ardeby, www.taktil.se)

Jag fick en liten stund över. Jag har på nätet följt en vårdhundsförare som heter Öystein. Öystein är sjukgymnast som tidigare arbetat i egen praktik.   Han har också gått utbildning på Vårdhundskolan, är nu ett vårdhundsteam tillsammans med sin hund , en vallhund som heter Othello.

Jag ringde till Öystein och frågade om jag kunde få komma och göra ett studiebesök. Öystein var mycket positiv och med mycket kort varsel ställde Öystein och Othello upp.

Jag blev så inspirerad. Öystein berättade att Carema som driver Linnegården ställt upp till hundra procent på vårdhundstänket.

Personalen och personer som skriver remisser hade fått  utbildning genom Vårdhundskolan för att klart kunna se vad en vårdhund kan uträtta.
Öystein hade  klart för sig att vi som vårdhundsförare måste klart formulera målen. Sätta realistiska mål. Fastställa när vi skall göra vår utvärdering.

Öystein och Othello arbetade heltid på Linnegården. Varje morgon började med att dom tillsammans gick en runda i huset för att se vad som skulle kunna finnas på dagens agenda. Kanske några akuta problem. Annars jobbade man mot remisserna.Dom har en trevlig blogg som jag kan rekomendera.

Othello var så duktig,det var omöjligt att inte falla för othello.( www.vardhudenothello.tumblr.com )
Glad påsk!

Vi önskar alla våra bloggläsare en riktigt God Glad Påsk!