Vad glad man blir

Marika går första året på Selma Lagerlöfs-gymnasiet. Redan jätteduktig. Idag var hon med när Rasmus och jag hade en grupp på Skiftesvägen. Jättebra bemötande mot brukarna.

Är det inte kärlek ?

Har sagt det förr men det tål att upprepas . Är det inte kärlek säg?

 

Swing it magistern......

Idag skulle Rasmus och jag tillsammans med en mycket engagerad kontaktperson hjälpa till att gångträna hennes brukare. Kvinnan,  vi kan kalla henne Nelly, är dement och har tappat lite av sin initiativkraft. Vi har träffat henne några gånger och hon reagerar mycket positivt tillsammans med Rasmus. Vi har Rasmus i rollatorkorgen. Går sedan fram och tillbaka i korridoren.

Idag kom vi att tala om Alice Babs. Nelly hade fullt klart för sig musikhistorien kring den så folkkära artisten.  Vi drog oss till minnes hennes sammarbetspartners. Duke Ellington kom Nelly ihåg. Jag hängde med bra.  Värre var det för kontaktpersonen som inte var med när det begav sig. Det är viktigt att "trycka på de rätta knapparna" för att väcka minnen till liv.

Vår promenad slutade med att Nelly klämde i en liten snutt på "Swing it magistern". Detta var ledmotivet i en film som alla såg på 1940-talet. Början till swing - epoken. Kanske hade Nelly dansat till den för längesen.
 
Så roligt det blir att gångträna!