Vilken sommar det blev

 
 
Vilken helg!
Grillstart på lördagen på Getterön. När jag kommer till Getterön känner jag sommaren i mej. Vanans makt är stor. Här har jag mina rötter, detta är jag van vid. Förr när jag snöade in (går det på sommaren) på Varberg var det alltid någon som påpekade att solen sken i Skåne också. Det blev jag varse i söndags när vi var på jättemysig picknick i Fredriksdal.

Förtydligande av recept

Smarrig påskefterrätt.
4 äggulor vispas med 4 msk. socker pösigt.
Vispa 2 dl grädde och vänd försiktigt ner detta i äggblandningen.
Häll upp i små skålar så att det blir till en person. Spar äggskalen. Innan det ställs i frysen ta ett halvt äggskal och ställ i smeten. Här skall du sedan hälla i cognac, till barn kan du ta apelsinjuice.
In i frysen minst 2 timmar. Du får sedan kolla om du behöver ha dem ute innan servering. Det skall vara glasskonsistens.
Skålens kant kan du gnida med citron och doppa i socker. Jättegott !
 

Godaste påskefterrätten

 
 
 
Vilken efterrätt vi fick på påskafton. Den skall jag sent glömma.
Vi var på Lejet hos Mariann o Owe. Jättegod mat och dryck.
Till förrätt en silltallrik.Huvudrätt lammstek. Efterrätten var kvällenshöjdpunkt. Äggtoddyglass med congac i ett halvt äggskal som försiktigt skulle vändas och blandas med glassen. Detta måste ni prova om ni inte hinner i år så satsa på nästa. Väl bekommen!