Min hemmakock har gjort det igen

Såå gott. Lasse är en duktig kock. Han har spanat på Paulo Roberto på nyhetsmorgon. Men ändå jättegott. Detta är hans variant. När vi träffades för hundra år sen så var han bäst på att laga mat. Detta får jag medge. Min mamma sa alltid ädel frukt mognar långsamt. När det gäller matlagning tar jag detta till mej. Nu är jag lika duktig. Kanske lite bättre. Nåja,det får nån annan bedömma.

Nåja, vårt första gräl var om en blomkålsstuvning. Vi hade olika mål att nå det perfekta resultatet.

Till kvällens rätt. Lägg torskrygg i saltat vatten ett par timmar. Kör ihop spenat morötter späd med grädde o créme fresch. Lägg i form.
Ha fisken i ugnen en stund så att den vattnar ur sej. Ta ut . Lägg ovanpå spenat morot och grädd stuvningen. In i ugnen tills fisken håller 57 grader. Ta ut toppa med räkor. Servera ned jättegott vin för trevliga 71 kr. Gott behöver inte vara dyrt.
Till efterrätt ottoglass grädde o hallon. Nu Mello.

Trevligt möte

Som vanligt på helgen en tur till Smakfullt. Trevlig butik vi har i Landskrona med diverse läckerheter. Jag har febless för goda ostar och mina fötter går automatiskt dit varje fredag. Idag var inget undantag. Hade bestämt att idag skulle det bli en bit god ost kanske en gryere. I butiken stog en man och bjöd på lönnsirap. Han presenterade sej. Fred Duval. Bodde i Glumslöv. Han hade där sin firma. Mejpel. Han levererade jättegod lönnsirap till Smakfullt. Jag fick smaka. Inte svårt att få mej på fall. Det blev en liten flaska till den goda osten. Han lärde mej mycket intressant om lönnsirap. Vill du så gå in och läs på hans hemsida. mejpel.se

Glumslöv i mitt 😍

Nostagirunda i Glumslöv tog vi efter att vi varit och passat Alma idag,
Så mycket vi travat och gått på dessa gator. Ibland jätteglada. Ibland bekymrade naturligtvis, hör livet till.

Vi kom till Glumslöv 1980. Då närmast från Örebro. Det var lite av att flytta hemåt kändes det som. Ganska nära Varberg som på nått sätt varit navet hela tiden.
Hade en liten fyraåring med oss som pratade klingande närkingska.
Hur skulle det gå i det nya Skåneladet, jag bekymrade mej. Lite pyttigt kan det tyckas med facit i hand.
Så är livet vi växer in i det på nått vis. Hur som haver för att nu inte bli för patetisk och bli helt lost i minnenas värld så kommer här en liten bildkavalkad på min nostalgitripp i Glumslöv idag.