Gruppremiss

Idag har vi varit på ett boende i Landskrona för att följa upp en gruppremiss. Vi fick vara flexibla. Alla som var uppsatta på remissen hade inte möjlighet att vara med. I samråd med sjuksköterska tog vi beslut om att vända oss till de boende som fanns där idag och som visade intresse.

Tanken som föddes nu var att vi bestämmer en dag då skall vi ha en grupp. Dagsformen får avgöra vilka som kan vara med just den dagen. vi lär oss mycket längs vägen i vårdhundsprojektet. Det är så inspirerande när sjuksköterskor och enhetschefer visar så stort intresse som man gör här och även på en del andra ställen.
Vi var tillsammans 8 personer i gruppen idag. Fem som bodde på våningen, en av personalen, sjuksköterskan, Rasmus och jag.

Vi bestämde oss för att vi skulle börja sitta och småprata och bekanta oss med Rasmus genom att ha lite av Rundabordskonferans. Vi fick en stor filt som vi la på bordet. Rasmus i mitten, vi andra satt runt bordet.
Vi började med godis på tass. Rasmus får liten godisbit på tassen, tittar på den boende och väntar på klarsignal varsågod. Rasmus gillar detta och gör det om och om igen.

Vi tittade på kort av Rasmus, väckte minnen, en man berättade att han varit ägare till en tax. Han berättade vidare att en tax är bra mycket vackrare än Rasmus. Oj ,oj sånt får man ta som vårdhund, tack och lov fåfänga ligger inte för hundar. Vi fortsatte  med att Rasmus fick hoppa genom rockringen. Två boende hjälptes åt att hålla
ringen. Rasmus hoppade glatt igenom till allas stora glädje. Vi hann också innan det var dags att avsluta att gå och gömma bollen. Vi brukar då alltid gömma den på den boendes rum. Sedan säger vi sök till Rasmus. Än har han inte gått bet. Dagen grupp avslutades med att deltagarna fick ett litet foto av Rasmus. Detta tycker alla är roligt. Det har också ett djupare syfte. Fram till nästa gång kan personalen prata kring bilden och tala kring Rasmus och
väcka minnen.
 
Här spelar vi memory